Croatia Záhreb - Siemens Poprad 63:54 v D-skupine EP FIBA žien

16.11.2005 Celý región

Záhreb 16. novembra (TASR) - Basketbalistky Siemensu Poprad prehrali vo svojom štvrtom vystúpení v D-skupine Európskeho pohára FIBA na palubovke chrovátskeho...
Záhreb 16. novembra (TASR) - Basketbalistky Siemensu Poprad prehrali vo svojom štvrtom vystúpení v D-skupine Európskeho pohára FIBA na palubovke chrovátskeho družstva ŽKK Croatia Záheb 54:63.

Zverenky trénera Ladislava Štajgera boli blízko k premiérovému triumfu v druhej najprestížnejšej európskej klubovej súťaži, keď tri štvrtiny zápasu neustále viedli, záverečnú desaťminútovku však nezvládli.

4. kolo EP FIBA - D-skupina:
ŽKK Croatia Záhreb - Siemens Poprad 63:54 (22:29)
Popradčanky v úvode zápasu zaskočili favorizované chorvátske družstvo, hrali dôrazne v obrane a na rozdiel od predchádzajúcich vystúpení v EP FIBA im vychádzala aj streľba. Po necelých piatich minútach viedli hostky 10:2 a do kabín odchádzali so sedembodovým náskokom (29:22). Obrovské penzum práce pod oboma košmi odvádzala americká legionárka Garnerová, ktorá si v prvom polčase pripísala na svoje konto 13 úspešných doskokov. V tretej časti hry si Poprad udržal sedembodové vedenie, záverečná štvrtina mu však vôbec nevyšla. Slovenskému tímu úplne odišla streľba, v drese Záhrebu sa naopak začali presadzovať osvedčené opory Hrkačová s Kleinovou-Šumanovacovou a v 33. minúte už domáce viedli 52:51. Popradčankám sa už nepodarilo zastaviť rozbehnuté domáce družstvo a tak Chorvátky napokon zvíťazli rozdielom deviatich bodov.
 

Vyberte región